Hieronder treft u interviews met tevreden ATS-klanten door de jaren heen

Dirk Kap, projectleider Onderhoud bij Bloemendal Bouw in Leusden:

“ATS-Winkozijn® is heel gebruiksvriendelijk, iedereen kan het leren”

De programma’s van ATS-Software vinden hun weg door heel Nederland. Dit keer bezochten we Bloemendal Bouw in Leusden om te vragen naar hun ervaringen met ATS-WinKozijn®. Het bedrijf gebruikt het pakket al ruim tien jaar. Zijn ze nog steeds tevreden? Dirk Kap, projectleider Onderhoud bij Bloemendal Bouw, geeft antwoord.

“In 2008 vroeg mijn broer of ik mee wilde naar een beurs in Gorinchem”, begint Dirk te vertellen. “Daar raakte ik vrij toevallig in gesprek met Hilbrand Stoffers over ATS-Winkozijn®. We hadden het er in het bedrijf al eens een keer over gehad dat we graag een gebruiksvriendelijk programma wilden voor het tekenen van deuren en kozijnen. Omdat we een leerbedrijf zijn, vonden we het belangrijk dat ook stagiaires en leerlingen er makkelijk mee konden werken.”

De juiste keuze

“We hebben ook naar andere programma’s gekeken”, vervolgt Dirk. “We wilden in eerste instantie het liefst een programma dat zou kunnen draaien op Exact, omdat we daar al mee werken voor onze projecten en calculaties. Dat leek ons verreweg het eenvoudigst. Maar het programma was toch te ingewikkeld, dus dat hebben we losgelaten. We hebben gekozen voor ATS-WinKozijn® en daar hebben we absoluut geen spijt van.”

Blije klanten

“Nogmaals, we vinden vooral de gebruiksvriendelijkheid van ATS-WinKozijn® een groot voordeel”, benadrukt Dirk. “Na de installatie van de software en de instructie kun je gelijk aan de slag met ontwerpen. Er wordt namelijk een gevulde bibliotheek met onder meer profielen meegeleverd. 
Maar ook onze klanten worden er blij van. Je kunt een mooie tekening meesturen met de offerte, zodat ze direct zien wat ze krijgen.”

Beslag en detailleringen

“Mijn advies is om wel even de tijd te nemen voor het toevoegen van je eigen detailleringen en het standaard deur- en raambeslag. De beslag artikelen kon ik eenvoudig inlezen uit een Ketenstandaard artikelenbestand van onzeleverancier.Maar ik vond het ideaal om dit samen iemand van ATS-Software te regelen.“

Een snelle oplossing

Even later voegt ook directeur Jan Costa zich nog even bij het gesprek. Hij benadrukt nogmaals het belang van een goede helpdesk. “We hebben bij Bloemendal Bouw een pragmatische insteek: als er een probleem is, dan wil je iemand spreken die het voor je kan oplossen. Met Hilbrand Stoffers werken we heel plezierig samen. Of hij komt zelf langs, of hij lost het op afstand op. Toen we overstapten naar werken in de Cloud, heeft hij zelfs rechtstreeks contact gehad met onze automatiseerder om te zorgen dat alles weer goed werkte. Wij hadden er zelf geen omkijken naar. Dat gebeurt lang niet overal.”

Sjoerd van de Blankevoort van Urbaninspect over ATS-KozijnInspectie®:

“Schilders en aannemers winnen veel tijd met dit programma”

Sjoerd van de Blankevoort uit Kapelle (Zld) begon zijn carrière als projectleider bij diverse schildersbedrijven. Via de aannemerij (hoofduitvoerder) kwam hij terecht bij een bedrijf dat producten verkoopt op het gebied van houtrotrenovatie. Inmiddels is Sjoerd zijn eigen bedrijf gestart en verzorgt hij gevelinspecties voor grotere aannemers en woningcorporaties. Hij is enthousiast gebruiker van ATS-KozijnInspectie® en adviseert ATS-Software bij de verdere ontwikkeling van dit pakket.

Wat voor werk doe je vanuit Urbaninspect?

“Ik voer inspecties uit voor grotere opdrachtgevers zoals aannemers-bedrijven, vastgoedbedrijven en woningcorporaties. Daarbij richt ik me op de complete buitenschil: gevels, kozijnen en dakbedekking. Indien gewenst verzorg ik ook de werkbegeleiding en geef ik onderhoudsadviezen.”

Hoe zet je ATS-KozijnInspectie® in?

“Met ATS-KozijnInspectie® kan ik gedetailleerde kozijntekeningen maken waarop ik vervolgens alle gebreken aangeef. Maar ik maak ook meteen met deze software een calculatie door aan elk gebrek de juiste code, voorzien van prijsstelling, te hangen. Groot voordeel van ATS-KozijnInspectie® is dat ik voor elke opdrachtgever de eigen codes met bijbehorende prijs voor het herstellen van de gebreken kan toevoegen. Daardoor heb ik direct een calculatie op maat.”

Voor wie is volgens jou ATS-KozijnInspectie® vooral geschikt?

“Voor schilders- en aannemersbedrijven. Je kunt enorm veel tijd winnen met dit programma. En je kunt zeer gedetailleerde tekeningen en calculaties maken. Klanten zijn daar heel blij mee.”

Welke adviezen geef je aan ATS-Software?

“Mijn adviezen komen zowel van mijzelf als van andere gebruikers van ATS-KozijnInspectie®Als ik hoor dat sommige van mijn opdrachtgevers graag zouden zien dat je je gegevens kunt exporteren naar Excel, dan geef ik dat door. Soms zie ik zelf iets dat beter kan, bijvoorbeeld een invulveld dat net iets te klein is. En eens in de zoveel tijd gaan Hilbrand Stoffers en ik bij elkaar zitten en evalueren we de laatste ontwikkelingen.”

Waarom zou jij ATS-Software aanbevelen?

“Vanwege de goede service en de accurate manier waarop men zaken oplost. Je hebt direct het gevoel dat je serieus wordt genomen.”

Interview met Brendan Berendijk Timmerbedrijf Berendijk

“Het gaat erom hoe je er in de praktijk mee kunt werken”

Brendan Berendijk (25) werkt als calculator en werkvoorbereider bij Timmerbedrijf Berendijk in Nijverdal, het bedrijf dat zijn vader Johan vijf jaar geleden is gestart. Het Twentse timmerbedrijf is gespecialiseerd in ramen, deuren en kozijnen maar is sinds twee jaar ook actief in de houtskeletbouw voor duurzame woningen. Al vanaf het begin werken vader en zoon met ATS-Winkozijn®. We vragen Brendan naar hun ervaringen.

“Toen mijn vader vijf jaar geleden zijn eigen bedrijf startte, ben ik hem gaan helpen op de zaterdagen, terwijl ik een studie volgde tot sportleraar. Maar ik begon het steeds leuker te vinden. Dus heb ik eind 2011 de keuze gemaakt om fulltime in het bedrijf van mijn vader te gaan werken. Daar heb ik echt nog geen moment spijt van gehad”, vertelt Brendan enthousiast.

Vanuit de praktijk

Waar hij ook nog geen moment spijt van heeft gehad is de keuze voor ATS-Winkozijn®. “Je kunt ongelofelijk snel tekeningen maken, veel sneller dan met Autocad”, legt Brendan uit. En er zit een calculatieprogramma achter ATS-Winkozijn®. Dat vind ik een groot voordeel. Je weet direct wat een kozijn kost én wat je moet bestellen.“

“Wat je heel goed merkt, is dat ATS-Winkozijn® helemaal vanuit de praktijk is ontwikkeld”, vertelt Brendan verder. “Het gaat er tenslotte om hoe je er in de praktijk mee kunt werken. Daarom praten de mensen van ATS-Software niet alleen met ons, maar ook met timmermannen in onze werkplaats. Daarnaast geven wij ze vaak tips over hoe dingen nog beter of gebruiksvriendelijker kunnen.”

Eenvoudig tekeningen meesturen

“Het programma ALLPDFConverter* is hier een goed voorbeeld van. Dat is op verzoek van gebruikers rechtstreeks gekoppeld aan ATS-Winkozijn®. Het zorgt ervoor dat je heel eenvoudig tekeningen als bijlage kunt meesturen met bijvoorbeeld offertes. Voorheen was dit ingewikkelder. Dan moesten we de tekeningen eerst printen en daarna zelf inscannen. Dat kostte veel tijd, maar leverde ook hele zware bestanden op. Nu kun je de pdf snel en eenvoudig als bijlage meesturen en uitprinten.”

Eenvoudig profielen tekenen

Brendan werkt ook met ATS-Winprofiel®, een programma van ATS-Software waarmee je heel eenvoudig doorsnedes van houtprofielen tekent, zonder AutoCad. Wat vindt hij daarvan? “Wat ik vooral handig vind, is dat je de houtzwaarte makkelijk kunt aanpassen met behulp van een speciale ‘verschaalknop’. Het detail hoef je dus niet steeds opnieuw te tekenen. En het programma sluit goed aan op ATS-Winkozijn®. Ik kan de profieldoorsneden en details zo inladen in de kozijntekeningen. Op die manier kan ik hele duidelijke informatie aanleveren aan de collega’s in de werkplaats. Dat werkt heel prettig én verkleint de kans op faalkosten.”

(Nieuwsbrief voorjaar 2016)

Interview met de heer Roozemond, directeur aannemers- en timmerbedrijf Roozemond B.V. in Stavenisse:

“Ik vind ATS-WinKozijn®  goed afgestemd op ons werk”

Leen Roozemond maakte in augustus 2013 de overstap van handmatig calculeren en tekenen naar de software van ATS-WinKozijn®. Leen heeft zeker geen spijt van deze beslissing. “ Je moet in het begin even goed opletten en tijd vrij maken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Maar daarna is het prettig en vooral snel werken met ATS-WinKozijn®.” Leen Roozemond heeft een passie voor timmerwerk en met name voor deuren en kozijnen. Hij is zeker niet de enige binnen de familie. De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot maar liefst anno 1650. Ook de zoon van Leen werkt inmiddels in het bedrijf. Hij is de elfde generatie.

Vaardigheden

Leen is graag bereid om te vertellen over zijn ervaringen met ATS-WinKozijn®. “Ik heb me vooraf goed georiënteerd op het aanbod”, vertelt hij.
“Ik vond ATS-WinKozijn® uiteindelijk het beste afgestemd op ons werk. Andere softwarepakketten richten zich meer op de grote timmerindustrie. In het begin heb ik tijd vrij gemaakt om het pakket te leren kennen en me de vaardigheden eigen te maken. Iedereen die met software werkt, weet dat het verschil soms zit in een vinkje aanklikken of niet. Dat ontdek je door er mee aan de slag te gaan. Als ik het zelf niet kon oplossen, heb ik met de helpdesk gebeld van ATS-WinKozijn®. Daar ben ik steeds goed geholpen.”

Prijsinformatie

“Ik heb inmiddels ook het artikelenbestand inclusief prijsinformatie van Leys ingelezen in ATS-WinKozijn®. Dat is een vrij zwaar document, dus ik heb het eerst opgeschoond door alle artikelen die we niet bestellen te verwijderen. Wijzigt Leys de prijzen, dan vraagt ATS-WinKozijn® of je deze wilt doorvoeren in je bestand.  Je kunt ook je eigen prijsafspraken met leveranciers invoeren. Heb je eenmaal alle juiste artikelen en prijzen, dan is het snel werken met ATS-WinKozijn® en is er minder kans op faalkosten. Daar kan handmatig calculeren niet tegenop. Bovendien genereert ATS-WinKozijn® mooie tekeningen die we graag meesturen met een offerte.”

Suggesties

“Natuurlijk heb ik nog wel wensen”, zegt Leen Roozemond tot slot. “ Ik heb dat ook besproken met de mensen van ATS-WinKozijn® en ze staan open voor suggesties. Ik begrijp dat ze daar niet direct gevolg aan kunnen geven maar, als er nog meer vraag naar is, kunnen we het programma wellicht verder uitbreiden. Voorlopig ga ik er eerst eens een tijdje mee werken.”

Jaco Straver van aannemersbedrijf Berbouw uit Bleiswijk (20 medewerkers):

“Met ATS-WinKozijn® kun je de faalkosten tot een minimum beperken

Berbouw is al sinds 1995 “klant” van ATS-Software. Tot voor kort werd voor het tekenen en calculeren van kozijnen gebruik gemaakt van ATS-Kozijn®, het DOS-pakket waar ATS-Software in 1994 mee op de markt kwam. Vlak voor de bouwvakvakantie heeft Berbouw de server versie van ATS-WinKozijn® aangeschaft.Jaco Straver: “ATS-WinKozijn® is een volledig Windows-pakket en niet meer te vergelijken met de oude versie. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk waardoor je direct aan de slag kunt. Momenteel worden de houtsoorten, leveranciers en prijzen in het programma op onze eigen situatie aangepast. Logisch want dat ligt voor ieder aannemerbedrijf weer anders o.a. door de kortingen bij leveranciers.”

Ondanks het korte gebruik, heeft men zich bij Berbouw al wel een duidelijke mening kunnen vormen over ATS-WinKozijn®: “We zijn heel enthousiast over deze nieuwe versie. Als je er regelmatig mee werkt, wordt je er bovendien steeds handiger in. Ook de service is prima. Het programma is eenvoudig in het gebruik maar als we er niet uitkomen helpt de telefonische helpdesk ons direct verder. Mocht het nodig zijn dan komt men zelfs persoonlijk langs om het probleem op te lossen.”

Ervaart Jaco ook dat de faalkosten aanzienlijk afnemen door het gebruik van ATS-WinKozijn® ? “Faalkosten kun je nooit 100% voorkomen helaas maar het mooie aan ATS-WinKozijn® is dat in de achtergrond veel voor je wordt geregeld. Hang- en sluitwerk inclusief arbeid wordt bijvoorbeeld automatisch bij een raam- of deurkeuze meegerekend. Zó vergeet je niets en kun je de faalkosten tot een minimum beperken. Ik ben het daar dus absoluut mee eens.

Raadt Jaco andere bedrijven ATS-WinKozijn® aan?

“Als het gaat om aannemersbedrijven die zelf kozijnen maken en ook zelf offertes uitbrengen voor kozijnen, dan raad ik het zeker aan. Het bespaart ongelofelijk veel tijd. Naarmate je er wat handigheid in hebt gekregen, ‘vlieg’ je door het programma en met wat knip- en plakwerk is de volgende tekening mét offerte in een handomdraai klaar.”

Tot slot, wat vindt Jaco van de prijs-kwaliteitverhouding?

“Die is zondermeer goed. Binnenkort vinden op ons verzoek nog wat kleine bijstellingen plaats en dan is het helemaal optimaal!”

Adriaan van der Meer van Bouwbedrijf van der Meer uit Naaldwijk:

“Het grote voordeel is de tijdwinst, ook voor kleine bedrijven!”

Adriaan van der Meer was één van de eerste gebruikers van de Windows-versie ATS-WinKozijn®. Daarvoor gebruikte hij ook al een aantal jaren de DOS-versie van het programma. Adriaan is zeer tevreden. “ATS-WinKozijn® levert absoluut tijdwinst op. Ook voor de kleine bouwbedrijven.”

Adrian van der Meer Bouwbedrijf werkt met drie man in zijn bedrijf. Het programma  ATS-WinKozijn® gebruikt hij niet dagelijks maar toch zeker wel elke week. Het grote voordeel vindt hij de tijdwinst. Heb je de tekening… dan heb je automatisch ook de berekening!
Op de vraag of iedereen kan werken met ATS-WinKozijn® antwoordt Adriaan positief. “Het is niet ingewikkeld, je moet er alleen wel even handigheid in krijgen. Mijn advies is dat je dat vooral krijgt door het veel zelf te doen. Dus niet er naast gaan zitten en kijken, maar vooral doen. En als er een keer iets niet lukt, dan is er altijd de support van ATS-Software. De helpdesk is goed bereikbaar waardoor je snel weer verder kunt. “
Adriaan heeft op verzoek van ATS-Software ook meegedaan aan de pilot voor de nieuwe Windows-versie en op die manier al heel wat verbeteringen aangedragen. Het printen is één van de laatste verbeteringen. “Het printen liep nog niet altijd vlekkeloos”, legt Adriaan uit.
“De printer onthield de instellingen niet. Maar dat is nu opgelost. Bovendien kun je nu ook verschillende kozijnen op dezelfde schaalgrootte printen zodat de juiste verhoudingen zichtbaar worden. Dat ziet er heel fraai uit. Ik gebruik de prints dan ook vaak als bijlage bij de offerte. Ook al gaat het alleen maar om het vervangen van een kozijn, op die manier kun je toch een verzorgde offerte toesturen, zonder veel extra moeite!”

(Nieuwsbrief voorjaar 2006)